HTML

Plakátmagány - aktuál(politikai) gondolatok

"Égve hagytad a folyosón a villanyt..." (Pilinszky)

Friss topikok

Linkblog

Foci... 8-1enlő részben - vagyis nem egyenlő

2013.10.15. 17:44 plakatmagany

1. Amikor mi gyerekek voltunk és még volt előbb Bene, aztán Fazekas, meg Törőcsik, meg Nyilasi, még nem volt se akadémia, se Fidesz-megesz, se Csányi páváskodó emellesz. Se kötelező napi tesi, mégis reggeltől estig rúgtuk a labdát...

2. De már akkor is gond volt, hogy a politikusok azt hitték, hogy majd ők rendbe teszik a magyar focit.

3. Előbb csak bele-beleugattak, csapatokat büntettek-jutalmaztak, hovatartozásuk szerint, aztán nem értették, hogy mért kezd lebetegedni a dicsőséges magyar foci. Ja, mert mikor volt - vagyis lett dicső?

4. Hát, amikor önfenntartó volt. Amikor az egyébként sosevolt Minarik Edék szívügye volt a sosemvolt Csabagyöngye. És mégha béelt nyertek volna is, Minarik nem állt volna be párt-kutyának. Sose szabadna elfelejteni, hogy a Puskás-korszak a háború előtti világban kezdődött, a tehetségeket még ott találták meg, és ha tetszik, ha nem, az a lendület futott még pár évtizedet, akik azután születtek és kerültek be a sport-irányításba, azok ásták meg a sírját is - akkor is és most is jelentős politikai támogatással. A foci a népé - kellene, hogy maradjon-legyen. 

5. El kéne mennie a focitól az egész kib___ott politikai bagázsnak. Mi a francot keresnek ott? Hogy ünnepeltethessék magukat, ha összejön valami? De ha meg nem, magyarázkodni kell. Agyrázkódás? Navégre. Erre az egyre éppen jó volt. Különben mondok valamit ezeknek a bélférgeknek, akik kereszténynek áltatják magukat a politikai plakátokon, hogy aztán sütögethessék a bűzlő pecsenyéjüket - lennének magyar tehetségek, csak meg kellene őket találni - de nem a szisztémának, hanem a jó szemű, tehetséges minarikedéknek, akiket nem lehetetlenítenének el. Csakhogy a politikai odanyalás mindig fontosabb, mint a tehetség, ahol föltűnik a politikus undorító feje.

6. Ja, azt akartam mondani, hogy a katolikus országok mindig is erősek voltak fociban... nem tudom, mi az összefüggés, de lássuk be: spanyolok, olaszok, franciák - na jó, brazilok, portugálok, olaszok, hát bizony Magyarországnak ott lenne a helye. Ott is volt, amíg meg nem nyomorították. Annyira rázkódni kéne agynak, hogy rájöjjön, nem kell neki ezügyben az égvilágon semmit se csinálni, mert mindenképpen bukás lesz a vége.

7. Békén kéne a focivilágot hagyni kitisztulni, aztán pár év alatt magához térne. Szóval igen, nem kéne cégeket, meg államilag érdekelt - tehát politikai befolyást élvező mamutvállalatokat a seggükön kiírva szponzorálni - vagy ha muszáj, akkor ne az legyen a lényeg, hogy a királyi tévében mutassák a seggüket, hanemhogy mi a feltétele egy ilyen mértékű szponzorálásnak - na, ne - hát ki gondolja, hogy abból a menedzsernek nem juttatnak vissza, hamár a csapat semit se ér el? Különben mért csinálná? Ezér.

8. Szóval erre nem sok esély van, kábé semmi, magyarul még várható sok agyrázkódás, esetleg időnként lehetnek szerencse szériák tétnélküli és súlytalan csapatok ellen... és akkor jó kis műsorokat csinálnak majd a tévében a talpnyaló senkik.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatmagany.blog.hu/api/trackback/id/tr645572268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

azAndor · http://mohacsivalosag.blogspot.hu/ 2013.10.15. 22:59:50

már megint mindenhol csak a foci foci foci... :)
süti beállítások módosítása