HTML

Plakátmagány - aktuál(politikai) gondolatok

"Égve hagytad a folyosón a villanyt..." (Pilinszky)

Friss topikok

Linkblog

Névváltoztatási kérelem - javaslat

2013.09.29. 17:28 plakatmagany

Fidesz Fi és de nélkül

Szokásos fidesz ekézésem alapja, mintahogy legutóbb és azelőtt is derekasan bevallottam a totális kiábrándultság. Gyurcsány-csapat leváltásáig, és még azután egy-két hétig nem volt kétségem afelől, hogy ennek az országnak jót fog tenni a Fidesz... Aztán elkezdtek kétségeim lenni, mára biztos vagyok az ellenkezőjében, mert mondjuk én az államadósság deficitjénél sokkal fontosabbnak tartom, hogy ne legyenek a társadalomra veszélyes pártok. És ne csinálhassák meg azt, hogy az országot maguk és a véleményük alá gyűrik, ne csinálhassák meg azt a szentségtörést, amit a rendszerváltás lényegének tartunk, hogy látszólagossá teszik a demokrácia intézményeit, saját embereikkel tömik ki a demokratikusság fölött uralkodó intézményeket, akik meg ellentmondanak azt leváltják, mindezt valamiféle többségre hivatkozva, amit nagyon nem értek, 38%-nak a 70%-a se a társadalom többsége. A másik, hogy mindezek ellen, amiket elmondtam a saját küldetésüket teszik föl ellenérvnek, amivel meg eleve lehetetlenné teszik még a párbeszédet is. Ha Bokros Lajos, aki számomra a gyerekes családok megnyomorítójaként került be a politikatörténetbe, újkommunistáknak jellemzi őket, akkor én értem, mire gondol, Tamás Gáspár meg nem értem, mit nem ért.

Mindezek szellemében Orbánnak, aki húsz éve figyeli a baloldalt, saját állítása szerint, (lehet, hogy a Fideszt kellett volna húsz éve figyelnie, és akkor gyorsan ki kéne onnan lépnie, mert bár a politikai szófosás, porhintés és nemzeti színű szalagos beszéd-cicomázás bajnoka, figyelhette volna, hogy Antallal, mint ifjú liberális beszélt alantas stílusban, viccelte ki II. villágháború előtti álnosztalgiájukat - mindazt, amit most ő nagy mellénnyel csinál), szóval Orbánnak a Fidesz kongresszuson névváltoztatást kellett volna javasolnia, mondjuk Fiatal Demokraták Szövetsége helyett, hiszen nem is fiatalok, nem is demokraták, valami Keszon-féle névvel kéne előállni, Keresztény Szocialista Nímandok például, és akkor helyben is vagyunk a keszonbetegségnél, túl hamar följöttek a mélyből - azóta szédölögnek, csakhogy az ő szédölgésüktől a társadalom milliói nyomorodnak meg, mennek tönkre, nem tudják fizetni a fizetni valókat, és mondják azt, hogy rohadtul elegük van ebből az egész hordából, amelyik ott a parlamentben milliós fizetéssel játsza az eszét - nagy eszméket szolgálnak nagy zsebekkel - tehát miről szól ez a küldetés? A mieinknek minden lehető pénzt, a többi meg le van szarva.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatmagany.blog.hu/api/trackback/id/tr675539563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása