HTML

Plakátmagány - aktuál(politikai) gondolatok

"Égve hagytad a folyosón a villanyt..." (Pilinszky)

Friss topikok

Linkblog

Ki lesz a Fidesz vak komondora?

2013.12.22. 13:04 plakatmagany

Namost egyrészt megkérném a Tisztelt Olvasót, hogy értékelje a címben rejlő ritmikát - köszönöm - másrészt nézzük meg, miről van szó. Egy emberről, aki lesz, meg egy bukásról, ami lesz. Ez nem puszta remény, hiszen, akárki, aki józanul fel tudja mérni az utca hangulatát, látja, hogy hacsak csalni nem fognak, ez kész. Ez az ország nem támogatja ezt a Fideszt. Ez az ország nem ennyire konzervatív. Nem ennyire keresztény, nem ennyire jobbos. Jobbikos. Az ország józan. Ha Gyurcsány ámokfutását elutasította, Orbán királyságát is el fogja. Persze mi lesz helyettük? Ez a látszólagos bingó kérdés, csakhogy nem. Elutasít előbb a polgár, azt már eldöntötte, hogy elutasít. Most lenne itt annak az ideje, hogy mindenféle pártok elaprózzák és felőröljék a két nagyot, a nagyságot itt nagyon átvitt értelemben használnám. Nem kell se ez a kurzus, se a baloldali ellentetje, mert ezek most bizonytották, mire használják a nemzet bizalmát, azok meg már csúnyán belebuktak abba, amikor meg akarták valósítani alképzeléseiket. Úgyhogy gyerünk lmp, meg kétfarkú párt, meg istentudja milyen párt - ó, csak nem valakik akadályozzák Önöket? Egy ilyen Orbán-Gyurcsány féle háttér-koalíció? Ah, persze. Higgyük el, minden aljasság egyszer kiderül, egyszer megbukik, mert nem tudja magát fenntartani. Leég, hiszen, hazudik, amikor eltitkolja valós arcát. És az mégis kiviláglik a tettekből, a támogatásokból, a pénztárcák vastagságából.

Én valahol még mindig reménykedem, hogy a Fidesz nagy bankrablói is előbb-utóbb megbuktatják a rendszert, melynek kegyeltjei - mert nincs az a nokiás doboz, nincs az a hagyóság, amely ki ne esne a táskából.

Valaki majd akkorát botlik egy vak komondorban, hogy a közvélemény elől már a "közszolgálati" média se tudja eltitkolni, kérdésekben, válaszokban megbújik a romlás, a rothadás, a bűz kitör az mtva-ból és elárasztja a közvélekedést, amely megint rájön: csúnyán becsapták.

Se rezsiharc, se bankok oldala, se keleti nyitás nem menti meg a szagtól a fidesz kipárnázott kis és nagykirályait, hanem minden elcsúszik majd egy apró ostobaságon. Lehet, hogy nem a választások előtt, hanem egy gyenge többséggel, még tovább rabolhat a rablóbanda, akik, kurucabbak a kurucnál, de a lelkük mély-labanc, mert csak a szegények kifosztását érik el ködös álmaikkal, és átfordul egyszer a mérce: Orbán is hasra esik a vak komodorban, nemcsak Smitt, meg a többi szánalmas talpnyalója.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatmagany.blog.hu/api/trackback/id/tr735704410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása