HTML

Plakátmagány - aktuál(politikai) gondolatok

"Égve hagytad a folyosón a villanyt..." (Pilinszky)

Friss topikok

Linkblog

A régi-új Európa mintázata

2014.05.27. 10:36 plakatmagany

Az európai együttműködés kereteinek újragondolására késztetheti a múlt heti választás az országok vezetőit. A legelső probléma már eleve ott van, hogy az országok vezetői más-más dimenzióban élnek-gondolkodnak. Nagy számossága okán maga az Európát alkotó lakosság is hajlamos a széthúzásra - hajlamos nem belegondolni a közös érdekbe. A kiindulópont mi más is lehetne, mint a német-francia együttműködés történelmi hagyománya, amivel egy másik hagyományt a német-francia szembenállást írták felül. És ahogy Európát többé osztotta a nagy nemzetek érdekháborúinak hullámzása, úgy egyesíthetné ennek a kézfogásnak az ereje is. Csakhogy a világ több szállal kötődik az Únióba, minthogy azt függetleníthetné magától, és akár az amerikai gazdasági szűklátókörűség okozta pénzügyi zavar, akár a kínai imperializmus agresszív előretörése, itt már a szövetségi kötődéseket rázza, holott ennek így semmi értelme, pusztán ostobábbnál ostobább haszonleső politikus-gazemberek szólamait visszhangozza és zsebeiket tömi. Az euroszkepticizmus a politikus maffia legszélsőségesebb nemzetrontó cinizmusa, amivel saját népük jövőjét kaszálják el pusztán azért, hogy ideig óráig Mercedesen járhassanak.

Ez olyan, mintha a működési hibák miatt Budapestet szét akarnánk szedetni - mert mégiscsak szemtelenség, hogy a második kerület dzsentri uracskái akarnák nekünk megmondani, hogy mennyi legyen a buszjegy ára, akik különben sose járnak busszal. Akkor váljon ki a hazug Budapest mesterségesen összetákolt konstrukciójából Csepel, Cinkota és Rákospalota. Éljen a független Rákoscsaba-Újtelep!

Kell Európa, csak másként kell. Itt az idő ésszerűsíteni, értelmes áldozatokat hozni, a működési zavarokat megszüntetni. De annak is itt van az ideje, hogy leálljanak azok a hazugsággyárak, akikkel szemben az Úniónak nincsenek eszközei. Hogy hazudhat folyamatosan egy uniós ország miniszterelnöke az únióról? Hogy hallgathatja el, hogy onnan kap minden pénzt, amivel kampányol és dicsekszik, mért nem vonja ezért senki felelősségre? Mért nem kiáltjá világgá az eu, hogy ez az önjelölt "nemzetmentő" minden médahatóságba saját embereit nevezi ki, aztán az úgynevezett közszolgálat örve alatt pártkampányt rendel...?

Azok a célok itt fognak elveszni, amiért az egész együttműködést létrehozták? Ilyen arcátlan hazudozók tönkretehetik külön kis szemétdomjaikon - az eu pénzből az eu-t? 

Ezek régi rosszemlékű szovjet típusú minták, amiket ki más hozna be Európába, mint az ezen szocializálódott egykori kisz-es, ma fideszes káderek. Akik nem bírják a kritikát, a kényes kérdéseket, a televíziós vitákat. Annál jobban szeretik az öndicséretet, az önigazolást, az ellenségkeresést. Mert ezek egyébként keresztények. Különben 89-ben még liberálisok voltak... Hm?

      

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatmagany.blog.hu/api/trackback/id/tr946217669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása