HTML

Plakátmagány - aktuál(politikai) gondolatok

"Égve hagytad a folyosón a villanyt..." (Pilinszky)

Friss topikok

Linkblog

Ki ugat a végén?

2013.08.10. 22:11 plakatmagany

Szavakra koncentrál a fidesz-agy. Mondani, mondani, lebeszélni, elvenni a levegőt - az ellenség az ördögtől van. Ugyanakkor nézzük meg ezeket a végrehajtókat, akik a királyt szolgálják, szagolják az ízlését, próbálnak nagyon ott lenni. Nagyobbat álmodni. Jól teljesíteni. Elképesztők ezek a nők is... Államtitkári miniszteri, és egyéb felső polcokon. Namost ezek keresztény demokraták. Jaj. Mit is jelent ez? Hogy lehet valaki keresztény és demokrata? A világ legantidemokratikusabb hierarchiája a keresztény egyház. Pásztor van és nyáj. Megmondás és bólogatás. Szembenállás. A pap kiáll és megmondja. Te nem szólhatsz, amit mondhatsz megvan írva előre, régóta.

Szavakkal játszadozik a fidesz-agy, és megmondja, mit kell mondani. Tévének, hírügynökségnek, újságnak. De mér? Még akar győzni, még akar uralkodni, meg akarja ezt a népet nevelni, mer' ez a nép nincs eléggé megnevelve, egyrészt elmútt nyóc éve, ugye?, másrészt meg ki tudja, ezeknek az apáik mimindent csináltak. Mostmeg itt nem tetszéseket nyílvánítanak. Hát biztos, hogy nem volt elég tornaórájuk ám naponta... Ja.

Aztán mégiscsak egyszer vége lesz az országlásnak. Egyszer már vége volt, csúnya volt a vége, mégis mindenki elfelejtette... De ez most sok. Mindenki le van ugatva, tanártól a bankárig, egyetemistától a középiskolásig. Ó, a nyugdíjasokra nagyon vigyázva van! Csakhát minden nyugdíjas mögött egy család van - és onnan nem jó hangok jönnek. Akkorát nem lehet külhoni szavazókkal savazni (ja, azoknak mi közük ahhoz, ami itt történik?). A rövidlátás nem erény. A süketség meg baj a politikában. Előbb-utóbbb behallatszik minden tekes ablakon át is a sok ugatás. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://plakatmagany.blog.hu/api/trackback/id/tr395455425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása